Педагогічне
краєзнавство

Меню сайта
Черкаська область
Інші області
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 27 » Сумбурний жашківський край. Розповідь перша. Конезавод.
Сумбурний жашківський край. Розповідь перша. Конезавод.
01:02
Після ранкового освячення Паски та говіння ми вирішили не залишатися вдома, а дослідити, на цей раз, Жашківщину. Покопавшись у Інтернеті я виявила, що про Жашків та його околиці інформації в мережі майже немає.

Скупі відомості про місцеві пам’ятки (Жашківський історичний музей, музей гармоніки, місцевий парк 18 ст., цукровий завод 1860 р.) переплелися з насиченим життям богині Марічки і її коханого парня Антохи, який продає у Жашкові кури-гріль та складає для коханої романтичні вірші, на зразок таких:  
«Сніжинки з неба падають тобі на морду,
Сфотографірою і порозвішою на бігбордах,
По всіх дорогах із бігбордів буде либитись твоє обличчя,
І люди перестануть мусорити на узбіччях!»

Тим часом, на бігбордах либилася не тільки Марічка… А на узбіччях і справді не було сміття, бо ж напередодні відвідував Жашківський кінно-спортивний комплекс Глава держави. Після таких відвідин коні на конезаводі захворіли на пневмонію, усілякі змагання і виступи відмінили, а ми, відвідувачі, змогли насолодитися змістовною бесідою з охоронниками на пропускному пункті конезаводу.



Після довгих вмовлянь нас все-таки запустили оглянути територію, попередивши, щоб ми не приставали зі своїми бактеріями до породистих титулованих скакунів. А на додачу зазначили, що усілякі наші дії фіксуються на відеокамеру. Ех, і чому ми не схожі на українських міліардерів за версією журналу Forbes?



Кінно-спортивний комплекс виявився сучасним, дорогим і масштабним. Окрім стаєнь для коней, тут є конкурні поля (майданчики для змагань з подолання перешкод), два манежі та vip і не vip-ложі.


Готельний комплекс (готель, боулінг, сауна)  


Боулінг на чотири доріжки  


Бар  


Трофеї жашківських скакунів  


Майданчик для відпочинку перед готельним комплексом, справа літній ресторан-терраса


І ще кілька альтанок для відпочинку


На прогулянці


Не vip-ложі


Конкурне поле


Після прогулянок кінь приймає душ

Для водних процедур коневоди використовують спеціальні шампуні, а розчісуючи гриви приміняють спеціальні спреї. А щоб коні були у чудовій формі їх влітку вивозять на море прогріти спини, засмагнути і покупатися.


Спорядження теж вимивають і вичищають  


Приміщення для коней-гостей (зверху над денниками номери для господарів)

Коней у господарстві налічується близько 200.


Поїлка працює. Ми перевіряли  

Пройшовши наскрізно через одну з конюшень ми вийшли на задній двір. Інфраструктура кінно-спортивного комплексу продовжує розширюватись і розбудовуватись, тож на території розташовані тимчасові будки для робітників (не конкуренти сараям для худоби).


Сарай з червоної цегли, з металочерепичним дахом та пластиковими вікнами спеціально для овець та кіз


Коні, як діти, душа теплішає від спілкування з ними

З цікавістю ми спостерігали за чудовими і граційними скакунами. Кілька конячок виявили бажання поспілкуватися з нами, але погладити себе не дозволяли.



Молодняк з мамами тримають в окремих загонах. Лошачки активністю не відзначалися, в основному спали біля своїх мам-кобил, щось вишуковували на землі або просто стояли примруживши від весняного сонечка очі.



Дорослі коні відзначилися неабиякою активністю. Два молодих «подростки» постійно збурювали колектив у вольєрі. Особливо діставалося Іллі-Муромцю тяглової породи.


Ілля-Муромець

Один з «підлітків» ставши задом до тягловоза норовив буцнути сердегу задніми копитами по крупу. І таки влучив. Від чого неповороткий Ілля марно намагався наздогнати скакуна-обідчика і віддячити йому таким же способом. Виявляється, у кожного коня свій характер та темперамент. У скакунів вітаються лідерські якості, активність і напористість. Тягловози мусять бути флегматиками.

З такими роздумами ми покидали жашківський конезавод. Взагалі, не дивлячись на деяку зверхність охорони і персоналу, мені тут сподобалось. Хотілося б, щоб жашківський конезавод став відкритішим і зрозумілішим для простих людей, насамперед, для жашківщан. Полемічно прозвучать мої рядки про те, що від конезавода місцевим мешканцям одні прикрощі, адже саме ініціативна охорона кінного заводу ґречно долучилася до «упорядкування стихійної торгівлі» на проблемному жашківському 146 км. Можливо виправити ситуацію і реабілітувати своє ім’я власникам підприємства допоможе лобіювання проблемного питання про створення упорядкованих торгових рядів для підприємців, які залишились без куска хліба для своїх сімей. Ех, постійно я зі своїм профсоюзом!
Переглядів: 4032 | Додав: admin | Теги: кінно-спортивний комплекс, Жашків, конезавод, коні | Рейтинг: 4.8/6 |
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів

Copyright Бондаренко Тетяна © 2024
Сайт управляється системою uCoz