Педагогічне
краєзнавство

Меню сайта
Черкаська область
Інші області
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Конференції » ФОРУМ » Справжній учитель » Учитель, що влинув на вибір моєї майбутньої професії (Колишня учнениця с/ш №8)
Учитель, що влинув на вибір моєї майбутньої професії
adminДата: Четвер, 11.02.2010, 23:28 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 39
Репутація: 1
Статус: Offline
Непроста вчительська доля. Вона буває вигадливою на різноманітні випробування. Слушно сказав один мудрець: все, що не вбиває, робить нас сильнішими. Наші вчителі - сильні особистості, коли обрали змістом свого життя вічний неспокій, постійні хвилювання, змагання, боротьбу за кожну дитину зокрема і за ціле покоління загалом. Не кожному під силу така доля.
Щоб стати педагогом, потрібно народитися з Божою іскрою в серці, не дозволити їй потьмяніти, згаснути, і самому все життя горіти. Саме з такою іскрою в Уманській загальноосвітні школі І-ІП ступенів №8, де я навчалась, працює вчителька - Баранова Галина Филимонівна, яка просто блискуче викладала у нашому класі математику. Вона вміє творити, вміє слухати дитячі серця і зігріти їх ласкою, вміє запалити вогонь високої любові до предмету, який викладає - до математики. Доброта світиться в її очах, відбивається в манері подавати урок, говорити, триматися, спілкуватися з дітьми.
Саме Галина Филимонівна вплинули на мій вибір майбутньої професії. Такої терпеливої людини я ще не зустрічала. Кожен урок проходив у спокійній обстановці, а матеріал вона подавала настільки цікаво, що ми навіть не помічали, як збігав час і лунав дзвінок на перерву. Адже захопити дитину математикою не зовсім легко, а їй це було під силу, як чарівнику. Вона постійно урізноманітнювала форми і методи навчання, бо розуміла, що саме контакт учителя й учня, індивідуальний підхід до розумових можливостей кожного, порозуміння і співпраця створюють високий навчально-виховний потенціал уроків.
Проте не зважаючи на все: порозуміння з учнями, знання своєї справи, вона була дуже чутливою жінкою, кожного разу хвилювалася, коли директор, педагог також досвідчений і уважний, бував у неї на уроках. І не тому, що потерпала за учнів, - клас завжди був добре підготовлений. Галині Филимонівні хотілося, щоб директор помітив її ідею: навчання через зацікавленість. Головне - це те, як подати сам матеріал.
В школі, як і в житті, Галина Филимонівна добра і чуйна людина, цікава співрозмовниця, чудова колега, як кажуть інші вчителі. Тому, що людяність, вимогливість, принциповість, працьовитість, скромність - саме ці риси притаманні їй.
За час навчання в школі вона стала мені другою матір'ю. Завжди допомагала, підтримувала у важку хвилину. Яке б у мене не виникало питання, чи щось було не зрозуміло, я завжди знала, що Галина Филимонівна мені допоможе. Та й зараз, коли вже навчаюсь в університеті, не одноразово зверталась до неї по допомогу. І жодного разу вона мені не відмовила.
Моя улюблена вчителька не може уявити свого життя без школи, без учнів. Тому й величезну його частину присвятила саме їм. Не в одному поколінні щедро проросли зерна добра і правди, посіяні нею. Чимало колишніх випускників Галини Филимонівни приводять на навчання своїх дітей, довіряючи їй їхні юні серця і душі.


Досліджувати – значить бачити те, що бачили всі, але думати так, як не думав ніхто
 
problemДата: П`ятниця, 08.10.2010, 22:57 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 13
Репутація: 2
Статус: Offline
Хто ж ця колишня учениця? Складається враження, що це admin.
 
adminДата: П`ятниця, 08.10.2010, 23:23 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 39
Репутація: 1
Статус: Offline
Ця розповідь однієї студентки до мене потрапила випадково. І, не повірите, без титульної сторінки. Але текст мені дуже сподобався, тому й вирішила його опублікувати.

Досліджувати – значить бачити те, що бачили всі, але думати так, як не думав ніхто
 
kollegaДата: Понеділок, 18.10.2010, 22:44 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Свідомий вибір професії вчителя, як на мене, це міф, зважуючи на те, що вона передбачає подолання страшних проблем, наприклад, цитую - "потрібно обрати змістом свого життя вічний неспокій, постійні хвилювання, змагання, боротьбу за кожну дитину зокрема і за ціле покоління загалом. Не кожному під силу така доля." Потрібно бути мегаальтруїстом, щоб погодитись на це. happy dry surprised
Доступність в отримані вчительської професії ось найголовніший чиник, що штовхає до цього вибору.
А любов до неї приходить під час навчання love love love
 
Конференції » ФОРУМ » Справжній учитель » Учитель, що влинув на вибір моєї майбутньої професії (Колишня учнениця с/ш №8)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Copyright Бондаренко Тетяна © 2024
Сайт управляється системою uCoz