Педагогічне
краєзнавство

Меню сайта
Черкаська область
Інші області
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 28 » Сумбурний жашківський край. Розповідь друга. Жашків релігійний, і не тільки…
Сумбурний жашківський край. Розповідь друга. Жашків релігійний, і не тільки…
01:43
Наступна краєзнавча розвідка – релігійно-духовна.
За даними жашківської районної ради у м. Жашкові налічується сім релігійних громад: УПЦ Московського патріархату, баптистів, євангелістів (п’ятидесятників), адвентистів, Християнська церква «Джерело любові», церква «Посольство Боже», церква віри євангельської «Спасіння». Мабуть дані застарілі, бо забули вказати відомості про УПЦ Київського патріархату.

Перед собою ми не ставили за мету відвідати кожну з релігійних святинь, тож до об’єктиву потрапили будівлі лише трьох церков.


Невеличка УПЦ Київського патріархату розташована на території центрального парку

Освятили новобудову 26 жовтня 2010 року. Фундатор та будівничий Свято-Покровської церкви – місцевий бізнесмен Віктор Миколайович Вусик.



Церква адвентистів сьомого дня знаходиться навпроти міського центру зайнятості. Ґречний священнослужитель пояснив нам, що церкву відкрили приблизно у 90-х роках.

Найбільша з приходів, УПЦ Московського патріархату знаходиться, фактично, в центральній частині міста, на території старого кладовища, яке упорядкували під парк.

Залишивши машину у найближчому дворі ми попрямували звивистою стежкою до церкви. Храм святих Петра і Павла у післяобідню недільну пору був зачинений. Не можна було навіть потрапити на церковне подвір’я. Скрізь замки і колючий дріт.



Обійшовши попідтинню муровану церкву з кольоровими вітражно-мозаїчними хрестами ми, не затримуючись, попрямували до машини, адже попереду на нас чекали цікаві, несподівані і спонтанні події. Настільки спонтанні, що, навіть, уявити неможливо. Так от. Виїжджаємо з двору, а напереріз вискакує велосипедист років 35-40. Я зупиняю хід. Оглянувши машину та переконавшись, що в салоні одні дами, спортсмен починає розмахувати руками і щось активно пояснювати. Ну, ми ж, дівчата товаристські, подумали, що людина хоче допомогти, розказати про визначні місця Жашкова, ну мало чого... Опускаю скло. Киваю мужчині в знак того, що готова уважно вислухати його промову. Зрозумівши, що наша увага прикута до його скромної персони, спортсмен не гаючи часу тягне донизу застібку-блискавку і представши у всій красі демонструє нам свою екзотично-еротичну екіпіровку. Спочатку я подумала, що мужчина – учасник шоу «Майданс». З переляку в очі спочатку кинувся прозорий, обтягуючий тіло, блискучий гольф. А вже потім погляд натрапив на …. білий, з ніжно-рожевими рюшами бюстгальтер. Я хотіла натиснути на педаль газу, але не знайшла її. Іще мить і наш стрептизер вміло відсторонивши від себе велосипед готовий був показати свої трофеї нижче пояса. Я чимдуж рвонула з місця. Начебто не робкого десятка, але до такого розвитку подій усі ми виявились не готові.
Да…., місто Жашків готове продемонструвати усі свої принади!

Переглядів: 3380 | Додав: admin | Теги: Жашків релігійний, Жашків, церкви Жашкова, храми Жашкова | Рейтинг: 5.0/2 |
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів

Copyright Бондаренко Тетяна © 2024
Сайт управляється системою uCoz